Šonedēļ notiks “Rail Baltica” tiešsaistes forums piegādātājiem

Ceturtdien, 23.aprīlī, notiks “Rail Baltica” tiešsaistes forums piegādātājiem, informēja Baltijas valstu kopuzņēmuma AS “RB Rail” pārstāvji.

Forums paredzēts, lai dalītos ar projekta gaitu un plāniem ar piegādātājiem, nozares profesionāļiem un sadarbības partneriem.

Forumu atklās Baltijas valstu transporta ministru video uzrunas, kam sekos “RB Rail” valdes pārstāvju prezentācijas, kurās sniegs visaptverošu pārskatu par projekta stadiju un notiekošajiem sagatavošanās darbiem liela mēroga būvniecībai.

Foruma laikā “RB Rail” pārstāvji sniegs detalizētu pārskatu par gaidāmajiem “Rail Baltica” iepirkumiem, kā arī iepazīstinās ar būvniecības darbu un materiālu iepirkumu stratēģisko virzību.

Ārkārtējā stāvokļa dēļ “Rail Baltica” Globālā foruma klātienes pasākums tiek pārcelts uz 2020.gada oktobri, taču “Rail Baltica” komanda organizē tiešsaistes konferenci, lai sekmētu nepārtrauktu projekta īstenošanu un it īpaši, lai palīdzētu nozares piegādātājiem iegūt nepieciešamo informāciju, kas ļauj sagatavoties gaidāmajiem iepirkumiem.

Tiešsaistes forums notiks 23.aprīlī no plkst.10 līdz 12 vietnē www.railbaltica.org/forum/2020.

Jau ziņots, ka “Rail Baltica” projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka “Rail Baltica” izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka “Rail Baltica” dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *