Pagarināts pieteikšanās termiņš iepirkumam par Aldara parka atjaunošanu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments pagarinājis pieteikšanās termiņu iepirkumam ar mērķi atrast Aldara parka atjaunotājus, liecina Iepirkumu uzraudzības birojā pieejamā informācija.

Iepriekš bija noteikts, ka pretendenti var pieteikties līdz 21.februārim, bet tagad pieteikšanās termiņš pagarināts līdz 25.martam.

Prognozētā iepirkuma līgumcena ir 3,5 miljoni eiro.

Aldara parks ir viens no vecākajiem parkiem Rīgā, kas veidots 19.gadsimta beigās kā alus darītavas īpašnieka savrupmājas dārzs ar dīķi un mākslīgajām pilsdrupām.

20.gadsimta trīsdesmitajos gados parks tika pārbūvēts un izmantots valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa vajadzībām, bet pēc Otrā Pasaules kara parks kļuva par publiski pieejamu teritoriju.

Parkā atrodas vietējas nozīmes aizsargājamie kultūras pieminekļi “Valdšleshena alus darītava”, “Savrupmāja”, kā arī “Mākslīgās pilsdrupas ar parku”.

Parka pārbūvei pašvaldība aptuveni 2,4 miljonus eiro plāno piesaistīt caur Eiropas fondu līdzekļiem, bet pati pašvaldība plāno tam piešķirt aptuveni 650 000 eiro.

Jau ziņots, ka Aldara parka rekonstrukciju paredzēts veikt vairākās kārtās. Pirmajā kārtā paredzēta veloparka izveide, otrajā kārtā – komunikāciju izbūve un teritorijas labiekārtošana, bet trešajā – mākslīgo pilsdrupu atjaunošana un pārējās parka teritorijas izbūve.

Aldara parka pārbūves metu konkurss noritēja 2016.gadā un tajā uzvarēja pilnsabiedrība “Re-Arta”. Projektēšanas izmaksas bija 73 520 eiro.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *