Dārzeņkopības un augļkopības pētniecības centrs “Dārzkopības institūts” plāno ieguldīt no 750 000 līdz 830 000 eiro, lai daļu laboratorijas korpusa ēkas pārbūvētu par siltumnīcu kompleksu ar palīgtelpām, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Institūts plāno izveidot siltumnīcu augu patoloģijas pētījumiem ne mazāk kā 70 kvadrātmetru platībā un siltumnīcu selekcijas un tehnoloģiju pētījumiem ne mazāk kā 75 kvadrātmetru platībā.

Tāpat daļu “Dārzkopības institūta” laboratorijas korpusa ēkas 438,7 kvadrātmetru platībā plānots pārbūvēt, lai izveidotu palīgtelpas siltumnīcu darbības nodrošināšanai, augsnes sagatavošanai un pētījumiem ziemā.

Iepirkuma tehniskajā specifikācijā skaidrots, ka projekta mērķis ir nodrošināt Baltijas jūras reģionam piemērotu dārzaugu šķirņu klāsta daudzveidošanu un selekciju, kā arī dārzkopības zinātnes bioloģisko pamatu pētījumus, izmantojot energoefektīvu vidi. Tāpat projektā iecerēts radīt priekšnoteikumus efektīvākam zinātnieku darbam un savstarpējai sadarbībai, veicinot inovatīvu ieceru īstenošanu.

Būvprojekta izstrāde, autoruzraudzība un pārbūve siltumnīcu kompleksa ar palīgtelpām izveidei plānota no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta “LLU un tās pārraudzībā esošo zinātnisko institūciju infrastruktūras attīstība un institucionālās kapacitātes stiprināšana” līdzekļiem.

Pretendentiem pieteikumi “Dārzkopības institūta” konkursā par būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību un institūta siltumnīcu kompleksa ar palīgtelpām pārbūvi ir jāiesniedz līdz 2020.gada 13.martam.

Projektu plānots īstenot Ceriņos, Krimūnu pagastā, Dobeles novadā.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *