“Latvijas dzelzceļš” drīzumā izsludinās atkārtotu konkursu par pasažieru infrastruktūras projektēšanu

VAS “Latvijas dzelzceļš” pārtraucis iepirkuma konkursu par dzelzceļa pasažieru infrastruktūras projektēšanu un drīzumā izsludinās jaunu pēc modernizējamo infrastruktūras objektu precizēšanas, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Ella Pētermane.

Iepirkuma konkurss tika pārtraukts saistībā ar Autotransporta direkcijas lēmumu divos pieturas punktos – “Cena” un “Kūdra” – neveikt pasažieru apmaiņu.

Pētermane skaidroja, ka līdzšinējais projekts paredzēja veikt infrastruktūras modernizāciju arī pieturā “Cena” un “Kūdra”, tāpēc tika pieņemts lēmums konkursu pārtraukt un tuvākajā laikā izsludināt jaunu, precizējot modernizējamo infrastruktūras objektu loku.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā liecina, ka iepriekš izsludinātais iepirkums paredzēja dzelzceļa pasažieru infrastruktūras projektēšanu dzelzceļa iecirkņa Rīga-Jelgava pieturās “Atgāzene”, “BA Turība”, “Tīraine”, “Baloži”, “Jaunolaine”, “Dalbe”, “Cena”, “Ozolnieki”, dzelzceļa iecirkņa Torņkalns-Tukums-II pieturās “Priedaine”, “Jaundubulti”,”Kūdra”, “Ķemeri”, “Milzkalne”, “Tukums-I”, “Tukums-II”, kā arī dzelzceļa iecirkņa Zemitāni-Skulte pieturās “Zemitāni”, “Brasa”, “Vecāķi”, “Kalngale”, “Carnikava”, “Pabaži”, “Saulkrasti”.

“Latvijas dzelzceļš” ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna “Latvijas dzelzceļš” valdošais uzņēmums.

Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības – “LatRailNet”, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, “LDZ Cargo”, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums “LDZ infrastruktūra”, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums “LDZ ritošā sastāva serviss”, apsardzes uzņēmums “LDZ apsardze”, kā arī loģistikas uzņēmums “LDZ loģistika”.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *