Pēc pusotra gada jābūt pabeigtiem būvdarbiem Tukuma 2.vidusskolā

Tukuma novada domē noslēgts līgums par Tukuma 2.vidusskolas pārbūvi, un saskaņā ar to būvdarbiem jānoslēdzas 16 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas, aģentūru LETA informēja domes sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Tomels.

Līgums ar SIA “Bildberg” noslēgts pēc vairāk nekā gada ilgušās komplicētās iepirkuma procedūras. Līguma summa ir 6 194 811 eiro.

“Šis ir priecīgs brīdis visiem tiem, kas strādāja pie iepirkuma un izgāja cauri garajai procedūrai, lai līguma noslēgšana šodien būtu iespējama, un, protams, šodienas notikums ir svarīgs signāls visiem 2.vidusskolas skolotājiem, skolēniem un viņu vecākiem, jo viņi jau gadiem bija gaidījuši to brīdi, kad skolas ēka tiks pārveidota atbilstoši mūsdienu prasībām. Šodien mēs ar pārliecību varam teikt, ka viņiem daudz gaidīt nu vairs nebūs nepieciešams,” komentēja Tukuma novada domes priekšsēdētājs Normunds Rečs (VL-TB/LNNK).

Līguma parakstīšanā piedalījās arī būvuzraugs SIA “Cerkazi G”, autoruzraugs-projektētājs SIA “Mark arhitekti”, Izglītības pārvaldes vadītāja Marita Bērziņa un 2.vidusskolas direktore Anita Locāne.

Pašvaldībā priecājas, ka pēc vidusskolas ēkas pārbūves mazo klašu skolēni beidzot varēs mācīties kopā ar citu klašu skolēniem vienā ēkā, kā arī ēka atbildīs energoefektivitātes rādītājiem. Gandrīz pusi no pārbūves izmaksām sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

LETA jau ziņoja, ka atkārtotajā iepirkumā par Tukuma 2.vidusskolas pārbūvi tika saņemti desmit pretendentu pieteikumi.

Lētāko piedāvājumu bija iesniegusi “Bildberg”, piedāvājot darbus veikt par 6 194 777 eiro. Savukārt dārgākais piedāvājums saņemts no SIA “Merks”, un uzņēmums būvdarbus piedāvā veikt par 7 495 790 eiro.

Iepirkumā startēja arī personu apvienība “Amatnieks un partneri”, personu apvienība SIA “BūvKore” un SIA “Vides tehnika”, pilnsabiedrība “MMG”, kurā ietilpst SIA “GL Development”, SIA “Mon 1” un SIA “Monum”. Savus piedāvājumus iesnieguši arī uzņēmumi SIA “Pro Dev”, SIA “Selva būve”, SIA “Telms” un SIA “Velve”.

Atkārtotajā iepirkumā savu piedāvājumu iesniedza arī SIA “Torensberg”, kas atzīta par uzvarētāju pirmajā iepirkumā, taču toreiz, izskatot “Monum” sūdzību, Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) neļāva slēgt līgumu ar būvnieku.

Ziņots arī, ka “Monum” IUB saistībā ar iepirkumu vērsusies divreiz. Pirmajā reizē IUB pēc “Monum” sūdzības aizliedza Tukuma novada pašvaldībai slēgt līgumu par Tukuma 2.vidusskolas pārbūvi ar uzvarētāju SIA “Torensberg”, kura piedāvātā līgumcena bija 6 320 717 eiro.

Pēc atkārtota iepirkuma izsludināšanas uzņēmums apstrīdēja vairākus konkursa nolikumā ietvertus punktus, taču šo sūdzību IUB atzina par nepamatotu, un pašvaldība varēja turpināt iepirkumu.

Būvdarbi objektā būs jāveic pēc arhitektu biroja SIA “Mark Arhitekti” izstrādātā projekta, lai īstenotu skolas vīziju “mācīt un mācīties radoši, prasmīgi un ieinteresēti modernizētā un atvērtā skolas vidē”.


Comments

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *