Piecas lietas, bez kā nav iedomājama Āzijas virtuve

Daina Vārpiņa, 05/10/2017

Post image for Piecas lietas, bez kā nav iedomājama Āzijas virtuve

Āzijas virtuve ir eksotiska, bet specifisko sastāvdaļu plašas pieejamības rezultātā kļuvusi ļoti populāra arī mūsu platuma grādos. Pieaugot pavārmākslas prasmēm, cilvēkiem aizvien vairāk ceļojot, aug arī interese par Taizemes, Malaizijas, Indonēzijas un citu valstu ēst gatavošanas tradīcijām, pieredzē dalās AS “Santa Maria” sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.

Kokosriekstu piens atšķiras pēc satura un izcelsmes

Daudziem Āzijas virtuves ēdieniem tiek pievienots kokosriekstu piens, ko ražo no šo augļu baltā mīkstuma. Svarīgi, lai kokosrieksti būtu kvalitatīvi, kas iespējams galvenokārt tad, ja tie ievākti no rūpīgi izvēlētām plantācijām, piemēram, Taizemē, Malaizijā, Indonēzijā. Kokosriekstu piena konsistencei jābūt krēmīgai, tas jāuzglabā istabas temperatūrā. Zemākā temperatūrā to sastāvā esošie tauki var sabiezēt, bet uzsildot, atkal izkust, veidojot neviendabīgu masu. Tauku saturs var būt atšķirīgs – 8%, 14% un 18% – attiecīgi piedāvājot gan liesāku un diētiskāku, gan taukvielām bagātīgāku produkta versiju.

Rīsu etiķis mērcēm un marinēšanai

Āzijas virtuves ēdieniem bieži pievieno balto rīsu etiķi, ko iegūst no raudzētiem jasmīna rīsiem. Šis mazāk skābais etiķis ir piemērots mērcēm, gaļas un dārzeņu marinēšanai, ramen zupai un vok ēdieniem.

Ienākt lai lasītu pilnu rakstu. (Neesi abonents? Pievienojies jau šodien!)

Iepriekšējais raksts:

Nākamais raksts: